προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το κοτόπουλο

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά το φιλέτο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και με ένα μαχαίρι το ανοίγω σαν βιβλίο στη μέση. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κάρι. Μεταφέρω το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εναλλακτικά μπορώ να το ψήσω και στο σχαροτήγανο. Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο και το κόβω σε μέτρια κομμάτια.

Για τον αρακά

  1. Βάζω τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τον βράζω για 15 λεπτά. Τον σουρώνω και τον κρατάω στην άκρη.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το ελαιόλαδο και το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα σοτάρω μέχρι να ξανθίνει το αλεύρι. Ρίχνω το γάλα ζεστό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω την μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.

Συναρμολόγηση

  1. Ανακατεύω το μισό κοτόπουλο και τον μισό αρακά με την κρέμα και μοιράζω το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη. Σκορπίζω το υπόλοιπο κοτόπουλο, τον αρακά και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοτόπουλο αρακά κρέμα μουστάρδας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση