προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο με αρακά και κρέμα μουστάρδας

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 15 mins Total Time 55 mins Δυσκολία: Beginner Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το κοτόπουλο

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Πλένω καλά το φιλέτο, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και με ένα μαχαίρι το ανοίγω σαν βιβλίο στη μέση. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κάρι. Μεταφέρω το φιλέτο σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εναλλακτικά μπορώ να το ψήσω και στο σχαροτήγανο. Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο και το κόβω σε μέτρια κομμάτια.

Για τον αρακά

  1. Βάζω τον αρακά σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τον βράζω για 15 λεπτά. Τον σουρώνω και τον κρατάω στην άκρη.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το ελαιόλαδο και το αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα σοτάρω μέχρι να ξανθίνει το αλεύρι. Ρίχνω το γάλα ζεστό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω την μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος, ρίχνω τη γραβιέρα και ανακατεύω καλά.

Συναρμολόγηση

  1. Ανακατεύω το μισό κοτόπουλο και τον μισό αρακά με την κρέμα και μοιράζω το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη. Σκορπίζω το υπόλοιπο κοτόπουλο, τον αρακά και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοτόπουλο αρακά κρέμα μουστάρδας

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Supreme