προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μοναδική πρόταση για scones της Ντίνας Νικολαου! Πρόκειται για γλύκισμα που θυμίζει κέικ, λίγο αφράτο ψωμί, λίγο τσουρέκι. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και φρέσκα φρούτα αυξάνεται η διατροφική αξία τους και μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Prep Time 15 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 8

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι

  2. Κόβω το βούτυρο σε μικρούς κύβους το ρίχνω στο μπολ με τα στερεά υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να δημιουργήσω ένα ψιχουλιαστό μείγμα

  3. Προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω

  4. Σε ένα κανατάκι ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και ξεκινάω να προσθέτω σταδιακά το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας παράλληλα με τα χέρια μου χωρίς όμως να ζυμώνω με δύναμη

  5. Μπορεί να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα της κρέμας γιατί θα πρέπει να γίνει μια ζύμη με συνοχή αλλά όχι πολύ υδαρή

  6. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω ελαφρά 3-4 φορές

  7. Μεταφέρω τη ζύμη σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το διαμορφώνω με τα χέρια μου σε στρογγυλό, χοντρό δίσκο, διαμέτρου 18-20 εκ

  8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε 8 τρίγωνα κομμάτια

  9. Βάζω τα scones στο ψυγείο για 30 λεπτά

  10. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  11. Βγάζω τα scones από το ψυγείο τα αλείφω με τις 2 κουταλιές κρέμας γάλακτος και πασπαλίζω με την διακοσμητική ζάχαρη

  12. Ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

  13. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν

  14. Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά του γλασαρίσματος και ανακατεύω καλά

  15. Ραντίζω τα scones και σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...