προορισμός…γεύση!

Αν θέλω να κάνω τις φλογέρες νηστίσιμες, αντικαθιστώ το βούτυρο με ελαιόλαδο. Γίνεται το ίδιο γευστικές και τραγανές.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

φλογερες γλυκες με ξερα φρουτα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 15 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 46 λεπτά. Servings: 15 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αν θέλω να κάνω τις φλογέρες νηστίσιμες, αντικαθιστώ το βούτυρο με ελαιόλαδο. Γίνεται το ίδιο γευστικές και τραγανές.

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα σύκα, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και περιχύνω με τη Μαυροδάφνη και το κονιάκ. Τα αφήνω να μουσκέψουν για 1 – 2 ώρες (ή ιδανικά, για όλο το βράδυ, ώστε να απορροφήσουν όλο το υγρό). Δεν μουσκεύω τις σταφίδες για να μην χάσουν τη ξινούτσικη γεύση τους που θα κάνει θαυμάσια γευστική αντίθεση με τα υπόλοιπα γλυκά υλικά.

    blank

Όταν μουσκέψουν τα φρούτα τα αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τις σταφίδες, τα <a href=|https://dinanikolaou.gr/?p=1016| target=|_blank| rel=|noopener noreferrer|>ξεφλουδισμένα κάστανα,

  1. τα φιστίκια Αιγίνης και την κανέλα και ανακατεύω πολύ καλά.

    blank

Για τις «φλογέρες»:

  1. Τοποθετώ τα φύλλα κρούστας ανοιγμένα, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, ανά δύο, αλείφοντας το καθένα με το λιωμένο βούτυρο. Αν η συσκευασία περιέχει 11 φύλλα βάζω τα τρία τελευταία μαζί.

    blank
  2. Μετά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω κάθε διπλό φύλλο κατά μήκος σε 3 λωρίδες ίσου πλάτους. Στην άκρη της στενής άκρης κάθε λωρίδας βάζω από 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης και τυλίγω σε ρολά (φλογέρες).

    blank
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου και βάζω εκεί τις φλογέρες, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις αλείφω με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνω για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

    blank

Για το σιρόπι

  1. (το ετοιμάζω όση ώρα ψήνονται οι φλογέρες): Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού, για περίπου 10 – 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνω το κονιάκ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύω. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

    blank
  2. Μόλις ψηθούν οι φλογέρες τις βγάζω από το φούρνο και τις περιχύνω όπως είναι καυτές, με το χλιαρό σιρόπι.

    blank
  3. Για να τις σερβίρω, τις πασπαλίζω με κανέλα σε σκόνη και, προαιρετικά, τις διακοσμώ με τις ροδέλες ή τα ρολάκια από το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 15


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: φλογερες γλυκες ξερα φρουτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση