προορισμός…γεύση!

Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες

Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 25 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω και κόβω τα φρούτα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
    Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. και την πασπαλίζω με την επιπλέον ζάχαρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη μετρημένη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.

  3. Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρω τα κομμένα φρούτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

  4. Τα στρώνω στην ταρτιέρα και από πάνω αδειάζω την κρέμα που ετοίμασα. Ψήνω το γλυκό  για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια.
    Σερβίρω το κλαφουτί χλιαρό, βγάζοντας με ένα κουτάλι ακανόνιστα κομμάτια σε πιάτα.

Keywords: κλαφουτι με δαμασκηνα κλαφούτι με βανιλιες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy