προορισμός…γεύση!

Prep Time 25 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και κόβω τα φρούτα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.
    Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας με διάμετρο 24 εκ. και την πασπαλίζω με την επιπλέον ζάχαρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη μετρημένη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.

  3. Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρω τα κομμένα φρούτα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

  4. Τα στρώνω στην ταρτιέρα και από πάνω αδειάζω την κρέμα που ετοίμασα. Ψήνω το γλυκό  για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνεια.
    Σερβίρω το κλαφουτί χλιαρό, βγάζοντας με ένα κουτάλι ακανόνιστα κομμάτια σε πιάτα.

Keywords: κλαφουτι με δαμασκηνα κλαφούτι με βανιλιες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση