προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 20 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά του και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τα κλαδάκια του βασιλικού και το αφήνω κατά μέρος.

Για το χαλβά

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω το σιμιγδάλι σταδιακά και πασπαλιστά ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα. Το σοτάρω για 15 – 20 λεπτά περίπου, μέχρι να καβουρδιστεί και να αποκτήσει ένα απαλό καστανό χρώμα. Προσθέτω τα μισά φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά.

  2. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το ζεστό σιρόπι, σουρωμένο (προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει). Ανακατεύω. Ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά περίπου να αρχίσει να κρυώνει.

  3. Αδειάζω τη μισή ποσότητα του χαλβά το χαλβά σε μια φόρμα μπομπέ και ισιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Σκεπάζω με την υπόλοιπη ποσότητα του χαλβά και ισιώνω με ένα κουτάλι. Αφήνω κατά μέρος μέχρι να κρυώσει.

    Αναποδογυρίζω τον χαλβά σε μια πιατέλα και στολίζω με ολόκληρες φράουλες και καβουρδισμένα φιστίκια.

Keywords: χαλβάς γεμιστός με φιστίκια αιγίνης,φράουλες με αρωματικό σιρόπι βασιλικού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση