DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια εύγεστη καλοκαιρινή πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Τα στρογγυλά πράσινα φασολάκια αποτελούν μια ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή με ποικίλα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.
φασολάκια στρογγυλά με κοτόπουλο, καλαμπόκι και λιαστές ντομάτες

0
Add to Favorites
Υλικά
Για τη σαλάτα
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα <a href=|https://www.barbastathis.com/el/apla_laxanika/fasolakia_stroggila.html| target=|_blank| rel=|noopener noreferrer|>φασολάκια Μπάρμπα Στάθης
</a> και το <a href=|https://www.barbastathis.com/el/apla_laxanika/kalampoki.html| target=|_blank| rel=|noopener noreferrer|>καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης
-
και τα βράζω για 5 λεπτά. Τα στραγγίζω και τα κρατάω στην άκρη.
-
Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Πανάρω τις λωρίδες κοτόπουλου με το αλεύρι και τις τινάζω καλά, ώστε να φύγει το πολύ αλεύρι. Τις απλώνω σιγά σιγά στο τηγάνι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω και τις αφήνω σε ένα πιάτο στην άκρη.
-
Ρίχνω στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα μπλανσαρισμένα φασολάκια και ανακινώ το τηγάνι για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό να εξατμιστούν οι αλκοόλες, πασπαλίζω με την πάπρικα και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
-
Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και τον μάραθο, ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμη.
Για τη σαλάτα:
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Προσθέτω το ελαιόλαδο, εναλλάξ με το ξύδι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω την <a href=|https://www.barbastathis.com/el/freskes_salates1/drosati_1.html| target=|_blank| rel=|noopener noreferrer|>Δροσάτη σαλάτα Μπάρμπα Στάθης
-
από διαλεχτά και τριπλοπλυμμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο πιάτο και σκορπίζω τα βερίκοκα. Περιχύνω την βινεγκρέτ και σερβίρω με τα φασολάκια.
Supreme