προορισμός…γεύση!

Πανέμορφο στην όψη ο αποξηραμένος Ιβίσκος, αυτό το κατακόκκινο φυτό που προέρχεται από τα βάθη της Ινδίας. Με θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτό το μικρό λουλουδάκι έχει απίστευτη γεύση και άρωμα. Τα μικρά φυλλαράκια τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα με άλλα λαχανικά και πολύ συχνά χρησιμοποιείται σαν αρωματική ουσία σε κέικ, κρέμες, σούπες και σάλτσες.

Prep Time 30 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 50 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την κρέμα: Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό νερό και τα φύλλα ιβίσκου και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί

  3. Ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να να πήξει το γάλα σε σφιχτή κρέμα

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό ροδιού και τα αυγά και δουλεύω γρήγορα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα

  5. Τέλος, προσθέτω το νερό του ιβίσκου (χωρίς τα φύλλα), το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύω καλά

  6. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω να γίνει χλιαρή

  7. Για τις γαλατόπιτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  8. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την κανέλα και τη ζάχαρη

  9. Απλώνω το πρώτο φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας το βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγη κανελοζάχαρη

  10. Καλύπτω με τα μισά φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη

  11. Μεταφέρω τα φύλλα σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ

  12. Αδειάζω την μισή κρέμα και με προσοχή γυρίζω τα φύλλα που προεξέχουν, δημιουργώντας ένα κόθρο (στεφάνι) γύρω από την κρέμα

  13. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά

  14. Σκορπίζω λίγα φρέσκα μύρτιλα και αλείφω την επιφάνεια της κρέμας με χτυπημένο αυγό

  15. Ψήνω τις γαλατόπιτες για 45-50 λεπτά

  16. Αποσύρω τις γαλόπιτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν

  17. Στολίζω με σπόρους ροδιού και πασπαλίζω με λίγη κανελοζάχαρη

author-sign

Δείτε επίσης...