προορισμός…γεύση!

Γαλατόπιτα με ρόδι και ιβίσκο
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Γαλατόπιτα με ρόδι και ιβίσκο

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κρέμα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε ένα μπολάκι το χλιαρό νερό και τα φύλλα ιβίσκου και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί. Ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να να πήξει το γάλα σε σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό ροδιού και τα αυγά και δουλεύω γρήγορα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Τέλος, προσθέτω το νερό του ιβίσκου (χωρίς τα φύλλα), το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω να γίνει χλιαρή.

Για τις γαλατόπιτες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την κανέλα και τη ζάχαρη. Απλώνω το πρώτο φύλλο Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας το βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγη κανελοζάχαρη. Καλύπτω με τα μισά φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη. Μεταφέρω τα φύλλα σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζω την μισή κρέμα και με προσοχή γυρίζω τα φύλλα που προεξέχουν, δημιουργώντας ένα κόθρο (στεφάνι) γύρω από την κρέμα.

  2. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Σκορπίζω λίγα φρέσκα μύρτιλα και αλείφω την επιφάνεια της κρέμας με χτυπημένο αυγό. Ψήνω τις γαλατόπιτες για 45-50 λεπτά.

  3. Αποσύρω τις γαλόπιτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Στολίζω με σπόρους ροδιού και πασπαλίζω με λίγη κανελοζάχαρη.

Keywords: γαλατοπιτα ρόδι ιβίσκος

1 Comment

  1. Exceptional!