προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

Prep Time 20 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τα αμύγδαλα: Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός

  2. Ρίχνω τα αμύγδαλα και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα

  3. Στην αρχή, η ζάχαρη θα κρυσταλλώσει και θα κολλήσει στα αμύγδαλα

  4. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καραμελώσει

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τα αμύγδαλα με την καραμέλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

  6. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει

  7. Για την κρέμα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  8. Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας

  9. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και αποσύρω από τη φωτιά

  10. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα

  11. Προσθέτω το ζεστό γάλα σε αργή ροή χωρίς να σταματήσω το χτύπημα γιατί θα πήξουν τα αυγά

  12. Αφού ενσωματωθεί όλο το γάλα, τοποθετώ ένα σουρωτήρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σουρώνω εκεί το μείγμα

  13. Μεταφέρω το σκεύος σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό (μπεν μαρί)

  14. Βάζω με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 50 λεπτά

  15. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δω ότι μειώνεται πολύ το νερό, ξαναγεμίζω με λίγο καυτό νερό

  16. Αποσύρω την κρέμα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει και να σφίξει

  17. Για το σερβίρισμα: Σπάω τα καραμελωμένα αμύγδαλα και μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζω επάνω στην κρέμα

author-sign

Δείτε επίσης...