προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Συγκεκριμένα, περιέχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ασβέστιο και φώσφορο, πολύτιμα στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι πρωτεΐνες αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό του οργανισμού καθώς διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του και παράλληλα την ανάπτυξη των μυών. Ακόμα, περιέχουν βιταμίνες όπως οι Α, Β1, Β2, Β12 και D. Από την άλλη, τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που δρουν ευεργετικά για την υγεία. Ειδικότερα, έχει βρεθεί ότι αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό αντιοξειδωτικών παραγόντων στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ένα κομμάτι από το παραπάνω γλυκό χωρίς τύψεις.

Υλικά

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα αμύγδαλα:

  1. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και το νερό και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω τα αμύγδαλα και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή, η ζάχαρη θα κρυσταλλώσει και θα κολλήσει στα αμύγδαλα. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τα αμύγδαλα με την καραμέλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και να σκληρύνει.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τους σπόρους και το λοβό της βανίλιας. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και αποσύρω από τη φωτιά.

    blank
  2. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω το ζεστό γάλα σε αργή ροή χωρίς να σταματήσω το χτύπημα γιατί θα πήξουν τα αυγά. Αφού ενσωματωθεί όλο το γάλα, τοποθετώ ένα σουρωτήρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σουρώνω εκεί το μείγμα. Μεταφέρω το σκεύος σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό (μπεν μαρί).

    blank
  3. Βάζω με προσοχή το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 50 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δω ότι μειώνεται πολύ το νερό, ξαναγεμίζω με λίγο καυτό νερό. Αποσύρω την κρέμα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει και να σφίξει.

    blank

Για το σερβίρισμα:

  1. Σπάω τα καραμελωμένα αμύγδαλα και μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζω επάνω στην κρέμα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ψημένη κρέμα καραμελωμένα αμύγδ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση