προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά 2 φόρμες διαμέτρου 16-18 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί στη βάση.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το μηλόξιδο και το αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, το μείγμα κρέμας γάλακτος, το ινδοκάρυδο και τα φυστίκια και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα κέικ και τα αφήνω στη σχάρα να κρυώσουν.

Για τη γέμιση

  1. Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω τη βανίλια και σταδιακά την άχνη. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

Συναρμολόγηση

  1. Τοποθετώ το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και στρώνω μια γενναία δόση κρέμας. Σκεπάζω με το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και στολίζω φυστίκια Αιγίνης.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση