προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Rest Time 4 hrs Total Time 4 hrs 20 mins Servings: 12

Υλικά

Για την κρέμα

Για τα βερίκοκα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα βερίκοκα

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τα φύλλα βασιλικού και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να αρωματιστεί το σιρόπι.

  2. Πετάω τα φύλλα βασιλικού και αδειάζω το σιρόπι σε ένα μπολ. Ρίχνω τα βερίκοκα, ανακατεύω και τα αφήνω να μαριναριστούν για όση ώρα φτιάχνω το γλυκό.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το φρέσκο τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια παχύρρευστη κρέμα.

  2. Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε ένα άλλο μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα με υφή γιαουρτιού. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω σε 2-3 δόσεις την χτυπημένη κρέμα μέσα στο μίγμα του τυριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.

Για το γλυκό

  1. Βάζω τη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο σε ένα μπολ και προσθέτω το νερό σε μικρές δόσεις (με το κουτάλι) ανακατεύοντας μέχρι να αραιώσει η μαρμελάδα και να γίνει σαν παχύρρευστο σιρόπι.

  2. Βουτάω ένα ένα, τα μισά μπισκότα και τα στρώνω σε ένα σκεύος περίπου 20x30 εκ. Στρώνω τη μισή κρέμα και σκορπίζω λίγα από τα μαριναρισμένα βερίκοκα, στραγγισμένα από το σιρόπι. Επαναλαμβάνω ακόμα μια στρώσω με μπισκότα βουτηγμένα κι αυτά στην αραιωμένη μαρμελάδα και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα. Σκορπίζω και πάλι στραγγισμένα βερίκοκα και τα πιέζω να μισοβυθιστούν στην κρέμα. Πασπαλίζω με την τρούφα και σκεπάζω το σκεύος με μεμβράνη. Το αφήνω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

  1. Κόβω το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρω στα πιάτα. Στολίζω με τα βερίκοκα που έχουν απομείνει και με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Keywords: Μπισκοτογλυκό,ψυγείου,με,βερίκοκα
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *