προορισμός…γεύση!

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με δεντρολίβανο, κανέλα, λεβάντα, τζίντζερ ή ακόμη και πιπέρι σετσουάν.

Μαρμελάδα βερίκοκο με κάρδαμο και βανίλια

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 2

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά τα βερίκοκα, αφαιρώ τα κουκούτσια και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια

  2. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζω τον λοβό βανίλιας και αφαιρώ τα σποράκια

  3. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο τα βερίκοκα, τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας και το χυμό αλλά και τις άδειες κούπες του λεμονιού

  4. Σπάω τους σπόρους κάρδαμου, τους τοποθετώ σε ένα τούλι και το προσθέτω στην κατσαρόλα

  5. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά

  6. Σβήνω τη φωτιά, πετάω τον λοβό της βανίλιας, το τούλι με το κάρδαμο και τις λεμονόκουπες

  7. Μεταφέρω σε δόσεις τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ

  8. Βάζω στην κατσαρόλα τον πολτό και τη ζάχαρη, ανακατεύω και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά

  9. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω την μαρμελάδα καυτή, σε αποστειρωμένα βάζα

  10. Τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν

author-sign

Δείτε επίσης...