προορισμός…γεύση!

Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.

Τούρτα με αχλάδι pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

τούρτα με καραμελωμένα αχλάδια και παντεσπάνι φουντουκιού

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 25 min Rest Time 1 min Total Time 56 mins Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.

Υλικά

Για τη βάση

Για τα αχλάδια

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη βάση:

  1. Βάζω τα φουντούκια στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Χωρίζω τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

    blank
  2. Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω τη μαρέγκα σε δύο δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτω την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύω.

    blank
  3. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

    blank
  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Αφαιρώ τα τοιχώματα, αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.

    blank

Για τα αχλάδια:

  1. Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω τα αχλάδια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το κονιάκ. Αφήνω τα αχλάδια να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με το κορν φλάουρ, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Τα αφήνω να κρυώσουν.

    blank

Για την κρέμα και την συναρμολόγηση:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.

    blank
  2. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μπολ και το αφρατεύω με το μίξερ. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια και μόλις ενωθεί στο μείγμα σταματάω το μίξερ. Προσθέτω την σαντιγί σε 2 δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνω τα κρύα αχλάδια με την καραμέλα τους και ανακατεύω απαλά.

    blank
  3. Κόβω το κέικ με ένα πριονωτό μαχαίρι οριζόντια σε δύο δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω με μια σπάτουλα και καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο (την κομμένη πλευρά προς τα πάνω). Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.

    blank
  4. Ξεφορμάρω την τούρτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, μπορείτε να καραμελώσετε φουντούκια και 1 ολόκληρο αχλάδι για να τη διακόσμηση.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 10


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τούρτα καραμελωμένα αχλάδια παντεσπάνι φουντουκιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση