προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 50 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι και το κόβω σε χοντρά κομμάτια. Το μεταφέρω σε ένα σουρωτήρι, ρίχνω το πράσο και τα κρεμμυδάκια και αλατίζω γενναιόδωρα. «Τρίβω» καλά με τα χέρια μου για να μαραθούν και τα αφήνω στο σουρωτήρι για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

    Σε ένα μπολ ανακατεύω το σπανάκι καλά στυμμένο με όλα τα άλλα υλικά.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.

  2. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφω καλά με αρκετό από το μείγμα του βουτύρου. Το στρώνω καλά μέσα στη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 ακόμη φύλλα. Ρίχνω μέσα στη φόρμα το μείγμα των χορταρικών και γυρίζω προς τα μέσα, όσο από το φύλλο περισσεύει από τη φόρμα, έτσι ώστε να μισοκαλύψω τη γέμιση.

  3. Αλείφω το 4ο χωριάτικο φύλλο με αρκετό από το μείγμα του βουτύρου και το διπλώνω σαν πλισέ, από την μακριά πλευρά του. Το μεταφέρω στη φόρμα και επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση με τα 2 ακόμη φύλλα, φροντίζοντας να καλύψω καλά όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφω όλη την επιφάνεια της πίτας με όσο μείγμα βουτύρου μου έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

Keywords: σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο,χαλούμι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

2 Comments

  1. Exceptional!

Απάντηση