προορισμός…γεύση!

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Bουτυρώνω με το βούτυρο μια στρογγυλή, βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ., και πασπαλίζω με τη 1 κουταλιά ζάχαρη. Πλένω τα νεκταρίνια με τη φλούδα τους και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά τα αδειάζω στη φόρμα. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρούτα μαζί με τους χυμούς στην επιφάνεια και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

  3. Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Keywords: κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα,κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Really good!