προορισμός…γεύση!

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Bουτυρώνω με το βούτυρο μια στρογγυλή, βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ., και πασπαλίζω με τη 1 κουταλιά ζάχαρη. Πλένω τα νεκταρίνια με τη φλούδα τους και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά τα αδειάζω στη φόρμα. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρούτα μαζί με τους χυμούς στην επιφάνεια και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

  3. Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Keywords: κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα,κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα

2 Comments

  1. Really good!

Απάντηση