προορισμός…γεύση!

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Bουτυρώνω με το βούτυρο μια στρογγυλή, βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ., και πασπαλίζω με τη 1 κουταλιά ζάχαρη. Πλένω τα νεκταρίνια με τη φλούδα τους και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά τα αδειάζω στη φόρμα. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρούτα μαζί με τους χυμούς στην επιφάνεια και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

  3. Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Keywords: κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα,κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ντίνα Νικολάου: Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα – Το κλασικό, γαλλικό γλύκισμα σε μια διαφορετική εκδοχή – Made in Greece

    […] Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr … […]

  2. germar

    Really good!

  1. germar

    Really good!