προορισμός…γεύση!

Galette με αχλάδια και βανίλιες

Galette με αχλάδια και βανίλιες

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Total Time 35 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφω το κέντρο της σφολιάτας με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο. Ανακατεύω τα 100 γρ. ζάχαρης με τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και την κανέλα και πασπαλίζω το κέντρο της σφολιάτας (όχι στη ζύμη που εξέχει έξω από το ταψί).

  2. Κόβω το αχλάδι στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και κόβω σε λεπτές φέτες. Στρώνετε τις φέτες αχλαδιού, σκορπίζω το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη. Γυρίζετε τις άκρες της ζύμης για να μισοκαλύψω τα αχλάδια. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, τα υπόλοιπα υλικά και τις βανίλιες.

  3. Ψήνω για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσουν τα φρούτα και η ζύμη να γίνει χρυσαφένια. Βγάζω τις τάρτες από το φούρνο και όπως είναι ζεστές τις αλείφω με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Σκορπίζω λίγες διακοσμητικές ζάχαρες και σερβίρω.

Keywords: γρηγορες galette αχλαδια βανιλιες

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Terrific