προορισμός…γεύση!

Ένα τσουρέκι αλμυρό, τέλειο για τα γιορτινά τραπέζια ή και για brunch. Τα αλλαντικά τα αφήνω στην δικής σας επιλογή, αφού μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πιο πικάντικα και πιπεράτα.

τσουρέκι pinit
1 Add to Favorites
4 from 1 vote

τσουρέκι αλμυρό, γεμιστό με αλλαντικά και τυριά

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 40 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 11 mins Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Ένα τσουρέκι αλμυρό, τέλειο για τα γιορτινά τραπέζια ή και για brunch. Τα αλλαντικά τα αφήνω στην δικής σας επιλογή, αφού μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πιο πικάντικα και πιπεράτα.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το μισό χλιαρό γάλα με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνω το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά.

    blank
  2. Βάζω στην κουζινομηχανή τον γάντζο και ρίχνω στον κάδο τα άλευρα, τη ζάχαρη και το μείγμα της μαγιάς. Ξεκινάω να δουλεύω τα υλικά και μόλις αναμειχθούν προσθέτω το υπόλοιπο γάλα, το αυγό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνω τα υλικά για περίπου 10 λεπτά έως ότου η ζύμη μαζευτεί γύρω από τον γάντζο. Σταματάω το μίξερ και μεταφέρω τη ζύμη σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

    blank

Για την γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω τα τυριά, τα αλλαντικά, τον δυόσμο, την ρίγανη και άφθονο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

    blank

Για το τσουρέκι:

  1. Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζω σε 9 ισοβαρή κομμάτια (περίπου 100 γρ. το καθένα). Με ένα μικρό πλάστη ανοίγω τα 8 κομμάτια σε στρογγυλά, χοντρά φύλλα. Στο κέντρο του κάθε φύλλου, ισομοιράζω την γέμιση και κατόπιν, κλείνω τα φύλλα εγκλωβίζοντας μέσα τη γέμιση, δημιουργώντας χοντρές μπάλες.

    blank
  2. Τοποθετώ το 9ο κομμάτι ζύμη επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Με ένα τσέρκι (ή ένα μεγάλο πιάτο) κόβω ένα κύκλο διαμέτρου 24 εκ. Κατόπιν, χαράζω ακτινωτά το φύλλο, από το κέντρο προς την περιφέρεια, χωρίς όμως να το τερματίσω, δημιουργώντας 8 ακτίνες. Βάζω στην άκρη της κάθε ακτίνας από 1 γεμιστή μπάλα και σηκώνω την «μύτη» της ακτίνας και αγκαλιάζω την μπάλα. Με όση ζύμη έχει περισσέψει, κόβω μικρά φυλλαράκια και τα κολλάω στην άκρη. Μεταφέρω το τσουρέκια σε φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να φουσκώσει για 45-50 λεπτά.

    blank
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Αλείφω το τσουρέκια με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 8


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τσουρέκι αλμυρό

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση