προορισμός…γεύση!

Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη

0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πλασοτέ να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μπαχάρια, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω το χταπόδι, τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, το πετιμέζι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός και γυρίζω 1-2 φορές το χταπόδι.

  2. Ρίχνω τις ελιές, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, προσθέτω την κάπαρη και ανακινώ για να σκορπίσει.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, βγάζω το χταπόδι σε μια πιατέλα και κόβω σε μικρά κομμάτια. Προσθέτω τη σάλτσα και σερβίρω.

    Χταπόδι με ντοματίνια, ελιές και κάπαρη
Keywords: χταπόδι, ντοματίνια, ελιές, κάπαρη, Καθαρά Δευτέρα, νηστίσιμο, μεζές, πετιμέζι,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *