προορισμός…γεύση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

μαγιάτικο pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 30 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν

  2. Τις βγάζω από το νερό τις ξεφλουδίζω και τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  4. Σκουπίζω τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού

  5. Τα αλατοπιπερώνω καλά

  6. Βάζω σε ένα αντικολλητικό σκεύος που χωράει τα δύο φιλέτα, το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο

  7. Τοποθετώ τα φιλέτα μέσα στο σκεύος και τα αλείφω με την κρέμα γάλακτος

  8. Κόβω τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις στρώνω σαν «λέπια» επάνω στα φιλέτα

  9. Αλείφω τις πατάτες με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω γύρω από τα ψάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια

  10. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά

  11. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με το σχοινόπρασο και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...