προορισμός…γεύση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

μαγιάτικο pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

μαγιάτικο με κρούστα πατάτας

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 25 min Rest Time 1 min Total Time 56 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οπως κάθε ψάρι, αποτελεί βασικό συστατικό της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής, έχει μεγάλη θρεπτική αξία και μοναδική γεύση η οποία απογειώνεται με αυτή τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου. Συγκεκριμένα, το μαγιάτικο είναι πλούσιο σε φώσφορο αλλά και σε ασβέστιο και μαγνήσιο, τρία μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για τη μεταλλοποίηση των οστών. Περιέχει επιπλέον ψευδάργυρο, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στη νευρολογική λειτουργία, ενώ είναι απαραίτητος και για την καλή υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος. Η συνταγή αυτή προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη Α, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της φυσικής μας άμυνας, βιταμίνη D, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με εξέχουσα τη βιταμίνη Β6, απαραίτητη για τη σύνθεση αμινοξέων και την παραγωγή ενέργειας. Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε.. Καλή Απόλαυση!

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

 1. Βάζω τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις βράζω για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τις βγάζω από το νερό τις ξεφλουδίζω και τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.

  blank
 2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σκουπίζω τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Τα αλατοπιπερώνω καλά.

  blank
 3. Βάζω σε ένα αντικολλητικό σκεύος που χωράει τα δύο φιλέτα, το μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο. Τοποθετώ τα φιλέτα μέσα στο σκεύος και τα αλείφω με την κρέμα γάλακτος. Κόβω τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις στρώνω σαν «λέπια» επάνω στα φιλέτα. Αλείφω τις πατάτες με το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπιπερώνω και σκορπίζω γύρω από τα ψάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

  blank
 4. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με το σχοινόπρασο και σερβίρω.

  blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μαγιάτικο κρούστα πατάτας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

 1. Tastes great!

Απάντηση