προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 6

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους από τα δύο αυγά και το τρίτο αυγό, ολόκληρο (κρόκος και ασπράδι). Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, τη σκόνη φουντουκιών και τις σταφίδες. Χτυπάω τα υλικά με το μίξερ, μέχρι να ετοιμάσω ένα μείγμα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές. Αφήνω κατά μέρος.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή ταρτιέρα (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Απλώνω τη σφολιάτα στο ταψάκι, προσέχοντας να εφαρμόσει καλά και στα τοιχώματα, και κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα. Την τρυπάω σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και αδειάζω εκεί την κρέμα φουντουκιού. Ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

  2. Τοποθετώ τις ρώγες του σταφυλιού στην κρέμα κυκλικά και με όμορφο τρόπο, μισοβυθίζοντάς τις στην κρέμα.
    Ψήνω την τάρτα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρέμα και η ζύμη. Την αφήνω να γίνει χλιαρή και τη σερβίρω. Αν θέλω, πασπαλίζω κάθε μερίδα με λίγη ζάχαρη άχνη.

Keywords: τάρτα με σταφύλια,κρέμα φουντουκιού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση