προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Rest Time 3 hrs Total Time 3 hrs 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Επιπλέον υλικά

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί το μείγμα. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω την κρέμα στην άκρη.

Για την βάση

  1. Βάζω τα μπισκότα και το κακάο στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να βραχούν καλά τα μπισκότα. Μεταφέρω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα ποτήρι για να καλύψω καλά τη βάση αλλά και τα τοιχώματα. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Πλένω τις φράουλες, τις σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι τους αφήνοντάς τες ολόκληρες. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και βάζω τις φράουλες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω ώστε να σταθούν όρθιες και διάσπαρτες μέσα στη φόρμα. Ρίχνω την κρέμα σοκολάτας και ισιώνω καλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρω τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνω για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
    Βγάζω από το ψυγείο και πασπαλίζω με κακάο. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: τούρτα, κρέμα γάλακτος, σοκολάτα, χωρίς ψήσιμο, φράουλες,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *