προορισμός…γεύση!

Prep Time 5 λεπ Cook Time 10 λεπ Total Time 15 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 2

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζω με την πάπρικα.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ιδανικά σε μαντεμένιο), βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Βάζω την μπριζόλα και προσθέτω τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο. Την αφήνω να καψαλιστεί καλά για 4-5 λεπτά γυρίζοντας την τακτικά μέχρι να ροδίσει καλά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω το βούτυρο. Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και ξεκινάω να ρίχνω με ένα κουτάλι, το καυτό βούτυρο επάνω στην μπριζόλα για τα επόμενα 2 λεπτά. Γυρίζω την μπριζόλα και εξακολουθώ να ρίχνω καυτό βούτυρο και από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμη. Μεταφέρω την μπριζόλα σε ένα ταψάκι και την αφήνω να ξεκουραστεί για 5-8 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με πατάτες τηγανητές.

Keywords: μοσχάρι, μπριζόλα, ribeye, Τσικνοπέμπτη,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *