
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή με υπέροχη διατροφική αξία. Ο μπακαλιάρος είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά.

κακαβιά με γαρίδες
Περιγραφή
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή με υπέροχη διατροφική αξία. Ο μπακαλιάρος είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά. Τα ω-3 λιπαρά μπορούν να σας βοηθήσουν στο να δημιουργήσετε μία σημαντική αντιφλεγμονώδη ασπίδα στον οργανισμό σας. Οι γαρίδες και τα καβούρια προσφέρουν πολλαπλά και αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Αποδίδουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα. Περιέχουν επίσης, ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σημαντικών λιπαρών όπως το ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), τα οποία παρουσιάζουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις, όπως είναι η βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και η μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων (αρθρίτιδα). Τέλος, περιέχουν και εντυπωσιακά υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο και μαγγάνιο. Το σελήνιο διατηρεί τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και δρα ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης. Το μαγγάνιο βοηθά το σώμα στη σύνθεση των ορμονών του φύλου, στη ρύθμιση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο της πήξης του αίματος. Με τα θαλασσινά στη διατροφή σας, θα ενισχύσετε και την πρόσληψη βιταμινών της ομάδας Β, όπως είναι οι βιταμίνες Β1, Β2 και Β12. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία των νεύρων και βοηθούν το σώμα να χρησιμοποιήσει το σίδηρο. Το διατροφικό «πάρτι» αυτής της υψηλής θρεπτικής αξίας συνταγής απογειώνεται από το ζωμό λαχανικών, ο οποίος προσφέρει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες. Τέλεια γεύση και υψηλή θρεπτική αξία!
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Για το σερβίρισμα:
-
Βγάζω με προσοχή το ψάρι σε μια πιατέλα και το καθαρίζω. Κρατάω το ψαχνό στην άκρη. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω όλα τα λαχανικά τα μεταφέρω στο μπλέντερ και προσθέτω 1-2 κουτάλες σούπα. Πολτοποιώ καλά μέχρι να γίνει κρέμα.
-
Σουρώνω τον υπόλοιπο ζωμό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τον πολτό των λαχανικών και βράζω για 1-2 λεπτά.
-
Σε ένα τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω τις γαρίδες για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω σε κάθε πιάτο από 1 γαρίδα, λίγο ψαχνό από το ψάρι και αρκετή σούπα. Ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Serving Size 1
Servings 4
- Amount Per Serving
- Calories 200
- Calories from Fat 1
- % Daily Value *
- Total Fat 1g2%
- Saturated Fat 1g5%
- Trans Fat 1g
- Cholesterol 1mg1%
- Sodium 1mg1%
- Potassium 1mg1%
- Total Carbohydrate 1g1%
- Dietary Fiber 1g4%
- Sugars 1g
- Protein 1g2%
- Vitamin A 1%
- Vitamin C 1%
- Calcium 1%
- Iron 1%
- Vitamin D 1%
- Vitamin E 1%
- Vitamin K 1%
- Thiamin 1%
- Riboflavin 1%
- Niacin 1%
- Vitamin B6 1%
- Folate 1%
- Vitamin B12 1%
- Biotin 1%
- Pantothenic Acid 1%
- Phosphorus 1%
- Iodine 1%
- Magnesium %
- Zinc %
- Selenium 1%
- Copper 1%
- Manganese 1%
- Chromium 1%
- Molybdenum 1%
- Chloride 1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.
Wow, this amazing!