προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 mins Cook Time 15 mins Rest Time 1 min Total Time 56 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πάπρικα και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά. Προσθέτω το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό, τη δάφνη, αλατοπιπερώνω και αφήνω τον ζωμό να βράσει για 10-15 λεπτά. Πετάω τον μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης. Βάζω το ψάρι και συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  1. Βγάζω με προσοχή το ψάρι σε μια πιατέλα και το καθαρίζω. Κρατάω το ψαχνό στην άκρη. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω όλα τα λαχανικά τα μεταφέρω στο μπλέντερ και προσθέτω 1-2 κουτάλες σούπα. Πολτοποιώ καλά μέχρι να γίνει κρέμα.

  2. Σουρώνω τον υπόλοιπο ζωμό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τον πολτό των λαχανικών και βράζω για 1-2 λεπτά.

  3. Σε ένα τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω τις γαρίδες για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 

    blank
  4. Σερβίρισμα

    Σερβίρω σε κάθε πιάτο από 1 γαρίδα, λίγο ψαχνό από το ψάρι και αρκετή σούπα. Ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή με υπέροχη διατροφική αξία. Ο μπακαλιάρος είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά. Τα ω-3 λιπαρά μπορούν να σας βοηθήσουν στο να δημιουργήσετε μία σημαντική αντιφλεγμονώδη ασπίδα στον οργανισμό σας. Οι γαρίδες και τα καβούρια προσφέρουν πολλαπλά και αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Αποδίδουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα. Περιέχουν επίσης, ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σημαντικών λιπαρών όπως το ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), τα οποία παρουσιάζουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις, όπως είναι η βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και η μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων (αρθρίτιδα). Τέλος, περιέχουν και εντυπωσιακά υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο και μαγγάνιο. Το σελήνιο διατηρεί τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και δρα ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της κυτταρικής βλάβης. Το μαγγάνιο βοηθά το σώμα στη σύνθεση των ορμονών του φύλου, στη ρύθμιση των επίπεδων σακχάρου στο αίμα και στον έλεγχο της πήξης του αίματος. Με τα θαλασσινά στη διατροφή σας, θα ενισχύσετε και την πρόσληψη βιταμινών της ομάδας Β, όπως είναι οι βιταμίνες Β1, Β2 και Β12. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία των νεύρων και βοηθούν το σώμα να χρησιμοποιήσει το σίδηρο. Το διατροφικό «πάρτι» αυτής της υψηλής θρεπτικής αξίας συνταγής απογειώνεται από το ζωμό λαχανικών, ο οποίος προσφέρει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες. Τέλεια γεύση και υψηλή θρεπτική αξία!

Keywords: κακαβιά γαρίδες, ψαρόσουπα, κακαβια σουπα, ελληνική ψαρόσουπα, σουπα θαλασσινων

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Wow, this amazing!