προορισμός…γεύση!


\n
\n
\n
\nΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
\n
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
\nΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
\nΗ έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
\nΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝDR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή με υπέροχη διατροφική αξία. Ο μπακαλιάρος είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά.

Prep Time 40 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  2. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει

  3. Προσθέτω το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πάπρικα και σοτάρω για 1-2 λεπτά

  4. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά

  5. Προσθέτω το ζωμό λαχανικών, τον μαϊντανό, τη δάφνη, αλατοπιπερώνω και αφήνω τον ζωμό να βράσει για 10-15 λεπτά

  6. Πετάω τον μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης

  7. Βάζω το ψάρι και συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά

  8. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά

  9. Για το σερβίρισμα: Βγάζω με προσοχή το ψάρι σε μια πιατέλα και το καθαρίζω

  10. Κρατάω το ψαχνό στην άκρη

  11. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω όλα τα λαχανικά τα μεταφέρω στο μπλέντερ και προσθέτω 1-2 κουτάλες σούπα

  12. Πολτοποιώ καλά μέχρι να γίνει κρέμα

  13. Σουρώνω τον υπόλοιπο ζωμό σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τον πολτό των λαχανικών και βράζω για 1-2 λεπτά

  14. Σε ένα τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρω τις γαρίδες για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  15. Σερβίρω σε κάθε πιάτο από 1 γαρίδα, λίγο ψαχνό από το ψάρι και αρκετή σούπα

  16. Ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

author-sign

Δείτε επίσης...