προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 60 λεπ Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω το γαύρο, χωρίζω κάθε ψαράκι στα φιλέτα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.

  3. Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και, όταν το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τη σάλτσα για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ένα μέτριο ταψί, στρογγυλό ή ορθογώνιο, και στρώνω τον πυθμένα του με τις φέτες πατάτας. Τις καλύπτω ομοιόμορφα με τη μισή σάλτσα που ετοίμασα, βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω τις πατάτες για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

  5. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, στρώνω τα φιλετάκια γαύρου επάνω στις πατάτες και τα αλατοπιπερώνω. Περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκορπίζω το μαϊντανό και ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να ψηθούν τα ψάρια, χωρίς όμως να ξεραθούν.

  6. Αν δω ότι «αρπάζουν» από νωρίς και κινδυνεύουν να στεγνώσουν, σκεπάζω το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο, ψήνω και το αφαιρώ λίγο πριν βγάλω το ταψί από το φούρνο.

  7. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύω με μια ντοματοσαλάτα.

Keywords: γαύρος πλακί με ντομάτες,πατάτες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση