προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 40 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τους γαύρους ως εξής: Κόβω και πετάω τα κεφάλια τους και, με τον αντίχειρά μου ανοίγω προσεκτικά το σώμα κάθε ψαριού κατά μήκος, από το κεφάλι προς την ουρά, τραβώντας με τον τόπο αυτό τη ραχοκοκαλιά, μαζί με τα εντόσθια, χωρίς όμως να χωρίσω τα φιλέτα.

  2. Τα πλένω καλά με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζω καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα μοιράζω σε 4 ίσα μέρη και το ίδιο κάνω με το χονδρό αλάτι.

  3. Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο, με καπάκι που κλείνει καλά, ρίχνω ένα μέρος αλατιού και το απλώνω για να καλύψω καλά τον πυθμένα του σκεύους. Από πάνω στρώνω τη μία δόση γαύρων, ανοιχτούς στα φιλέτα τους, με το δέρμα προς τα πάνω, και περιχύνω με 100 ml από το ξίδι.

  4. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με αλάτι-φιλέτα-ξίδι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Κλείνω καλά το δοχείο με το καπάκι του και το βάζω για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, για να «ψηθεί» ο γαύρος στο μείγμα αλατιού-ξιδιού.

  5. Βγάζω τα φιλέτα από το μείγμα του δοχείου, τα τινάζω ελαφρώς για να φύγει το αλάτι, τα ξεπλένω και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.

  6. Σε ένα άλλο δοχείο βάζω το γαύρο σε στρώσεις, πάλι με το δέρμα προς τα πάνω, και πασπαλίζω ενδιάμεσα, κάθε στρώση, με κόλιανδρο, δυόσμο και μπούκοβο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.  Περιχύνω με το ελαιόλαδο, το οποίο θα πρέπει να σκεπάσει καλά το γαύρο, σκεπάζω το δοχείο με το καπάκι του και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να μαριναριστεί κι άλλο μέσα στα μυρωδικά. Διατηρείται για 2 μήνες, στο ψυγείο.

Keywords: γαύρος μαρινάτος με δυόσμο κόλιανδρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση