προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 50 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω το χυμό μήλου και βράζω μέχρι να μείνει περίπου η μισή ποσότητα (περίπου 15 λεπτά) και να γίνει σαν λεπτόρρευστο σιρόπι.

  2. Χαράζω το λοβό της βανίλιας και με ένα μαχαίρι ξύνω τα σποράκια. Τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τον χυμό και προσθέτω τα φρούτα, το χυμό λεμονιού και βράζω για 15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος των κύβων) μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Σε ένα μπολάκι βάζω 4 κουταλιές σούπας νερό και ρίχνω πασπαλιστά το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω να διαλυθεί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, πετάω το λοβό βανίλιας και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω καλά, αναποδογυρίζω τα βάζα και την αφήνω να κρυώσει.

  5. Διατηρώ τη μαρμελάδα για 2 μήνες στο ψυγείο. Όταν την ανοίξω διατηρείται μέχρι 2 εβδομάδα.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση