προορισμός…γεύση!

Μαρμελάδα νεκταρίνι στο φούρνο, χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα νεκταρίνι στο φούρνο, χωρίς ζάχαρη

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Rest Time 8 hrs Total Time 9 hrs 15 mins

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω τα κομμένα νεκταρίνια σε ένα μπολ, ραντίζω με το πετιμέζι και σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 1 βράδυ.

  2. Την άλλη μέρα, προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Αδειάζω τα νεκταρίνια με τα υγρά τους σε ένα ταψάκι, προσθέτω το δεντρολίβανο και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

  3. Βγάζω τα φρούτα από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Πετάω το δεντρολίβανο και μεταφέρω τα νεκταρίνια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω την πηκτίνη, πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζω για 5 λεπτά.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνω καλά, αναποδογυρίζω τα βάζα και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει. Τη διατηρώ μέχρι 2 μήνες στο ψυγείο. Από την στιγμή που θα ξεσφραγίσω το βάζο, την κρατάω για 2 εβδομάδα στο ψυγείο.

Keywords: χωρίς,ζάχαρη

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ελενα Σικ

    Κα Νικολαου κάθε συνταγή σας και μια πανδεσια
    Ήθελα να ρωτήσω την συνταγή μαρμελάδα στο φούρνο χωρίς ζαχαρι μπορώ να την κάνω με βερύκοκα η φράουλες ? Σας ευχαριστώ