προορισμός…γεύση!

\n

\n

Γιορτινή τάρτα, τέλεια για τα ιδιαίτερα καλέσματα. Αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε διάφορα κόκκινα φρούτα για μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ταρτα με κρεμα εσπρεσο & σμεουρα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Γιορτινή τάρτα, τέλεια για τα ιδιαίτερα καλέσματα. Αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε διάφορα κόκκινα φρούτα για μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία.

Υλικά

Για την κρέμα εσπρέσο

Για την επιφάνεια

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος ρίχνω το αυγό. Χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη, την οποία πλάθω σε μπάλα, τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20-22 εκ.

    blank
  3. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. και πάχους ½ εκ. Το στρώνω προσεκτικά στη βουτυρωμένη φόρμα. Κόβω ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω την ταρτιέρα με ρεβίθια ή ρύζι και ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω την ταρτιέρα από τον φούρνο, αφαιρώ τα ρεβίθια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για την κρέμα εσπρέσο:

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τον καφέ και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα με υφή γιαουρτιού.

    blank
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και τα ζεσταίνω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ καφέ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 20-25 λεπτά να γίνει χλιαρή.

    blank
  3. Ρίχνω την λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ να ενωθούν τα δύο υλικά. Αδειάζω την κρέμα στην κρύα ταρτιέρα και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

    blank

Για το σερβίρισμα:

  1. Βγάζω την τάρτα, αφαιρώ τη φόρμα και τοποθετώ σε μια πιατέλα. Στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτα κρεμα εσπρεσο σμεουρα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση