προορισμός…γεύση!

Ρεβιθάδα φούρνου

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 90 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 14 ώρες 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο ρίχνω τη σόδα, και ανακατεύω. Την επόμενη ημέρα στραγγίζω τα ρεβίθια και τα ξεπλένω πολύ σχολαστικά με κρύο νερό. Τα ρίχνω σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα καλύπτω καλά με άφθονο κρύο νερό και προσθέτω τα ολόκληρα, ξεφλουδισμένα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα καρφάκια γαρίφαλου και το ελαιόλαδο.

  2. Βάζω τα ρεβίθια να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνω στο μέτριο και ξαφρίζω για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια. Τα βράζω για 1½ ώρα και αποσύρω από τη φωτιά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  3. Στραγγίζω τα ρεβίθια (κρατάω κατά μέρος το νερό τους) και τα ρίχνω σε ένα βαθύ ταψί ή σε γάστρα. Ρίχνω 3 φλιτζάνια (600 ml) από το νερό στο οποίο έβρασαν και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω και σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσω γάστρα, τη σκεπάζω με το καπάκι της).
    Ψήνω τα ρεβίθια για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Τα σερβίρω ζεστά ή κρύα.

Keywords: ρεβιθαδα φουρνου

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    ❤️ ❤️ ❤️

  2. DinaN DinaNikolaou

    Εύκολο, παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό. Ψήνεις στους 180°C αερόθερμο στη μεσαία θέση του φούρνου.

  1. sophiemcbeath4

    ❤️ ❤️ ❤️

  2. DinaN DinaNikolaou

    Εύκολο, παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό. Ψήνεις στους 180°C αερόθερμο στη μεσαία θέση του φούρνου.