προορισμός…γεύση!

Γαύρος πλακί με σταφίδες και δεντρολίβανο

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 25 mins Total Time 55 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για ½ λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνω και το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό) και πιπέρι και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Σβήνω με τις ντομάτες, ανακατεύω και, όταν το μείγμα πάρει μια βράση αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τις σταφίδες και το μαϊντανό και ανακατεύω.

  2. Σε ένα μέτριο ταψί (που να χωρά το γαύρο σε μονή στρώση) ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αραδιάζω εκεί το γαύρο. Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι, περιχύνω με τη σάλτσα του τηγανιού και ανακινώ το ταψί για να απλωθεί παντού. Ψήνω το γαύρο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνω με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζω με το ξύσμα του.

Keywords: γαύρος πλακί με σταφίδες δεντρολίβανο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exciting!