προορισμός…γεύση!

\n \n||

Τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα, τριγωνάκια) ή να ακολουθήσετε το σχέδιο που σας προτείνω. Φυσικά, μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει.

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 10 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 26 λεπτά. Servings: 24 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα, τριγωνάκια) ή να ακολουθήσετε το σχέδιο που σας προτείνω. Φυσικά, μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει ή έχετε στο ψυγείο σας.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε ένα μπολ το τυρί, το αυγό και το αλάτι και δουλεύω με το πηρούνι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη (ανάλογα με το μέγεθος του αυγού και την υγρασία του τυριού, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω). Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, τοποθετώ στο κέντρο τη ζύμη και την ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με ένα ποτήρι κόβω μικρούς δίσκους ζύμης. Μαζεύω τα περισσεύματα της ζύμης και επαναλαμβάνω την διαδικασία μέχρι να τελειώσω, έχοντας κάνει περίπου 24-25 δισκάκια.

    blank
  3. Παίρνω ένα δισκάκι μπροστά μου και με ένα μαχαίρι κάνω 10-12 μικρές χαρακιές προσέχοντας να μην κόψω τη ζύμη. Πιέζω το δισκάκι δεξιά και αριστερά για να κολλήσει στο κέντρο, δημιουργώντας ένα φιογκάκι. Αναποδογυρίζω το φιογκάκι και βάζω στο κέντρο του ½ κουταλάκι μαρμελάδα. Πιάνω τις άκρες και ενώνω πιέζοντας μέχρι να εγκλωβίσω τη γέμιση. Αναποδογυρίζω το μπισκοτάκι και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί (βλ. σχέδια κάτω). Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα μπισκοτάκια.

    blank
  4. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 24


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μπισκοτακια μαρμελαδα φράουλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση