προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 15 ώρα Total Time 16 ώρες Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Το προηγούμενο βράδυ ανακατεύω το γιαούρτι και το ανθότυρο. Αδειάζω το μείγμα σε μια πετσέτα ή τουλπάνι και το κρεμάω στο ψυγείο για να στραγγίξουν τα υγρά.

  2. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκ., και πιέζω για να καλύψω τη βάση και περίπου 1 εκατοστό από τα τοιχώματα.

  3. Σε ένα μπολ αδειάζω το γιαούρτι με το ανθότυρο που έχουν στραγγίξει και προσθέτω το μέλι, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αδειάζω στο τσέρκι με την μπισκοτένια βάση.

  4. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τάρτα να κρυώσει και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες.
    Σερβίρω την τάρτα, πασπαλίζοντας με χοντροσπασμένα καρύδια και μέλι.

  5. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκ

  6. , και πιέζω για να καλύψω τη βάση και περίπου 1 εκατοστό από τα τοιχώματα

  7. Σε ένα μπολ αδειάζω το γιαούρτι με το ανθότυρο που έχουν στραγγίξει και προσθέτω το μέλι, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια

  8. Ανακατεύω καλά και αδειάζω στο τσέρκι με την μπισκοτένια βάση

  9. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα

  10. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τάρτα να κρυώσει και σκεπάζω με μεμβράνη

  11. Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες

  12. Σερβίρω την τάρτα, πασπαλίζοντας με χοντροσπασμένα καρύδια και μέλι

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τόσο το ασβέστιο, όσο και η βιταμίνη D παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της συγκεκριμένης πρότασης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό καμβά υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται κατά πρώτο λόγο με την ισχυρή προστασία των οστών και βέβαια με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος. Προέρχονται αφειδώς από πολλαπλά τρόφιμα που περιλαμβάνονται ως συστατικά στη συνταγή μας όπως είναι το στραγγιστό γιαούρτι, το ανθότυρο, το αγελαδινό βούτυρο και από το αυγό. Ιδιαίτερα το αυγό ας μην ξεχνάμε ότι ξεχωρίζει εκτός από την ποικιλία θρεπτικών συστατικών, και για τις πρωτεΐνες ανώτατου βιολογικού σκορ που προσφέρει. Το μέλι είναι γνωστό για την αντισηπτική και αντιική του δράση, ενώ τα καρύδια σχετίζονται με την προστασία της εγκεφαλικής λειτουργίας. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την ανάμιξη των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.

Keywords: cheesecake γιαούρτι-μέλι-καρύδι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση