προορισμός…γεύση!

Χόρτα κοκκινιστά στον ατμό
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Χόρτα κοκκινιστά στον ατμό

Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Χόρτα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει λίγο νερό. Στερεώνω στα χείλη της κατσαρόλας ένα μεγάλο μεταλλικό σουρωτήρι (ή προσαρμόζω ένα ανοξείδωτο διχτάκι, ειδικό για μαγείρεμα στον ατμό, το οποίο θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας) και φροντίζω ώστε ο πυθμένας του να μην έρχεται σε επαφή με το νερό της κατσαρόλας.

  2. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει βάζω στο σουρωτήρι τα ψιλοκομμένα χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αν το καπάκι δεν κλείνει τελείως, τυλίγω σφικτά γύρω από το κενό μια καθαρή και νοτισμένη βαμβακερή πετσέτα ώστε να μην διαφεύγει ο ατμός από την κατσαρόλα. Μαγειρεύω τα χόρτα στον ατμό για 30 λεπτά.

Σάλτσα (την ετοιμάζω όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο των χόρτων)

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, λίγο πριν κάψει, ρίχνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ, το σκόρδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ανακατεύω. Αφήνω τα υλικά να πάρουν μια βράση και ρίχνω τα βρασμένα χόρτα. Όταν τα υλικά ξαναπάρουν μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
    Σερβίρω τα χόρτα ζεστά ή κρύα, σαν σαλάτα.

Keywords: χορτα κοκκινιστα στον ατμο

1 Comment

  1. Exciting!