προορισμός…γεύση!

Τα όσπρια αποτελούν σίγουρα μία εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για ισχυρό μυϊκό σύστημα, μαγγάνιο ένα μέταλλο που συμβάλλει στην υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού, σίδηρο για σωστή αιμοποίηση και φυλλικό οξύ.

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 10 min Cook Time 15 min Rest Time 1 min Total Time 26 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μοναδική συνταγή βγαλμένη μέσα από την ελληνική παραδοσιακή διατροφή. Τα όσπρια αποτελούν σίγουρα μία εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή μας. Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για ισχυρό μυϊκό σύστημα, μαγγάνιο ένα μέταλλο που συμβάλλει στην υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού, σίδηρο για σωστή αιμοποίηση και φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, θωρακίζει το ανοσοποιητικό, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης και αποτελεί το «κλειδί» για την φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό. Εκτός των άλλων, τα όσπρια αποτελούν και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πηγή χαλκού, στοιχείου απαραίτητου για τη μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό, αλλά και σημαντικού για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το σταφύλι αλλά και με το ελαιόλαδο, τροφοδοτούν με σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες: βιταμίνη Ε και ρεσβερατρόλη, οι οποίες προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και από διάφορες μορφές καρκίνου. Επιπλέον, ενισχύουν απόλυτα το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που αποδεικνύει αναμφίβολα και η πολύ υψηλή απόδοση της συνταγής αυτής σε «αντιοξειδωτικές» μονάδες ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), οι οποίες είναι τόσο αναγκαίες για την αντιμετώπιση απειλητικών ιών και λοιμώξεων. Η υψηλότατη διατροφική αξία της συνταγής ολοκληρώνεται με το αυξημένο περιεχόμενό της σε φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Υπέροχη γεύση και ταυτόχρονα σπουδαία διατροφική αξία!

Υλικά

Για την βινεγκρέτ

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

 1. Πλένω πολύ καλά την κινόα με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Την βάζω σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό. Βράζω για 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω το κατσαρολάκι και αφήνω την κινόα να φουσκώσει.

  blank
 2. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζω τις φακές για 20 λεπτά (δεν χρειάζεται να λιώσουν), τις σουρώνω και τις κρυώνω.

  blank
 3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη ρόκα, την κινόα, τις φακές,τα σταφύλια και τις πιπεριές.

  blank
 4. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με τη βινεγκρέτ.

  blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: οσπριοσαλάτα σταφύλια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση