προορισμός…γεύση!

Βάφλες χωρίς ζάχαρη με πρωτεϊνούχο ρόφημα

Βάφλες χωρίς ζάχαρη με πρωτεϊνούχο ρόφημα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 5 mins Total Time 15 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 12 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το ρόφημα γάλακτος. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα σε ένα παχύρρευστο χυλό.

  2. Προθερμαίνω καλά την ειδική βαφλιέρα, αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζω από 1/3 φλυτζανιού από το μείγμα σε κάθε ειδική θήκη. Ψήνω τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

  3. Τοποθετώ τις βάφλες την μια πάνω στην άλλη, μοιράζω το επιδόρπιο γάλακτος και σκορπίζω κόκκινα φρούτα.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτόθρεπτικα συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων. Επίσης σημαντικό σε αυτή την επιλογή του αλευριού είναι πως ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να απορροφώνται αργά και να μην αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα ακόμα συστατικό κλειδί, είναι το πρωτεϊνούχο ρόφημα γάλακτος με γεύση φράουλα, που εκτός από την υπέροχη γεύση του, μας εφοδιάζει με 25gr πρωτεΐνες και ασβέστιο. Η επαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθά να ελέγξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Keywords: βάφλες χωρίς ζάχαρη πρωτεϊνούχο ρόφημα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Tastes great!