προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας για βάφλες χωρίς ζάχαρη! Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία…

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

βάφλες χωρίς ζάχαρη με πρωτεϊνούχο ρόφημα

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 10 min Cook Time 5 min Rest Time 1 min Total Time 16 mins Servings: 12 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας για βάφλες χωρίς ζάχαρη! Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτόθρεπτικα συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων. Επίσης σημαντικό σε αυτή την επιλογή του αλευριού είναι πως ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να απορροφώνται αργά και να μην αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα ακόμα συστατικό κλειδί, είναι το πρωτεϊνούχο ρόφημα γάλακτος με γεύση φράουλα, που εκτός από την υπέροχη γεύση του, μας εφοδιάζει με 25gr πρωτεΐνες και ασβέστιο. Η επαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθά να ελέγξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το ρόφημα γάλακτος. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα σε ένα παχύρρευστο χυλό.

    blank
  2. Προθερμαίνω καλά την ειδική βαφλιέρα, αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζω από 1/3 φλυτζανιού από το μείγμα σε κάθε ειδική θήκη. Ψήνω τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

    blank
  3. Τοποθετώ τις βάφλες την μια πάνω στην άλλη, μοιράζω το επιδόρπιο γάλακτος και σκορπίζω κόκκινα φρούτα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 12


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: βάφλες χωρίς ζάχαρη πρωτεϊνούχο ρόφημα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση