προορισμός…γεύση!

Σάλτσα ντομάτας σπιτική

Μπριζέ, η κλασική (Pâte Brisée)

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Rest Time 75 mins Total Time 1 hr 30 mins Servings: 1

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι, τον κρόκο και το γάλα (ή το νερό) και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.

  2. Ξετυλίγω τη ζύμη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.

  3. Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Keywords: μπριζε

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Exceptional!