Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Βάζω στο μπλέντερ τα χονδροκομμένα λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές και αγγουράκι), τα μυρωδικά και τα ψίχουλα ψωμιού και τα πολτοποιώ καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και πυκνό. Αν είναι πολύ πυκνό για τα γούστα σας προσθέστε λίγο παγωμένο νερό και ανακατέψτε καλά.
-
Μεταφέρω τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το ξίδι, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και τη σκεπάζω καλά με διάφανη μεμβράνη. Τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει καλά.
Σερβίρισμα
-
Μοιράζω τη σούπα σε μπολ, περιχύνω με το ελαιόλαδο και μοιράζω σε κάθε μερίδα τα κομμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️