προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο  και σχετικά αφράτο. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτω σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες, τα κομμάτια μπανάνας, τα αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά στο κέντρο του.

Keywords: κέικ με μπανάνα,καρύδια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση