προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω το κρεμμύδι σε ένα μπολάκι, το αλατίζω και το ανακατεύω με τα χέρια, τρίβοντάς το ελαφρώς (το κάνω για να μην μαυρίσει στο τηγάνισμα).

  2. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το αλατισμένο κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει και να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  3. Κόβω τα αγγουράκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι ξύνω και αφαιρώ τα σπόρια τους. Ψιλοκόβω τη σάρκα.

  4. Βάζω τις ρώγες του σταφυλιού στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ. Περνάω τον πολτό από λεπτή σήτα για να απομακρύνω τα φλούδια και πολτοποιώ ξανά το μείγμα. Προσθέτω το αγγούρι, το σοταρισμένο μείγμα του τηγανιού, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιώ ξανά, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Αν θέλω ακόμη πιο βελούδινα λείο αποτέλεσμα μπορώ να ξαναπεράσω το μείγμα από τη σήτα. 

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω το γιαούρτι με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω το μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να ενωθούν τα υλικά. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  6. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σούπα στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά, πριν τη σερβίρω. Γαρνίρω με τις επιπλέον ρώγες σταφυλιού και πασπαλίζω με την πάπρικα.

Keywords: γκασπατσο λευκο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Flavorful