προορισμός…γεύση!

Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και πλιγούρι

0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 20 mins Total Time 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω να βράσουν 2 - 3 φλιτζ. τσαγιού αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει ρίχνω το πλιγούρι. Χαμηλώνω αμέσως τη φωτιά και ανακατεύω. Μαγειρεύω το πλιγούρι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, να αφρατέψει και να απορροφήσει το περισσότερο υγρό.

  2. Το στραγγίζω, το ξεπλένω με κρύο νερό μέσα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, το στύβω ελαφρώς με τα χέρια μου και το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
    Περιχύνω το σαλατοφαγητό με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στοφαγητο κοκκινα φασολια πλιγουρι