προορισμός…γεύση!

Σαλάτα με δύο είδη φακής, ροβίτσα και μανταρίνι

Σαλάτα με δύο είδη φακής, ροβίτσα και μανταρίνι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 40 mins Total Time 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τις μαύρες φακές το δαφνόφυλλο και το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα. Καλύπτω με κρύο νερό και βράζω για 40 λεπτά. Αλατίζω 5 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου βρασίματος.

  2. Βάζω σε ένα άλλο κατσαρολάκι τις κλασσικές φακές, τη ροβίτσα και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτω κρύο νερό και βράζω για 25 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά αλατίζω.

  3. Στραγγίζω τα όσπρια και τα αφήνω στην άκρη. Από την κατσαρόλα που έβρασα τις φακές και τη ροβίτσα, κρατάω τις σκελίδες σκόρδου. Σε ένα μπολ λιώνω τις σκελίδες σκόρδου με ένα πιρούνι και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ. Ανακατεύω καλά.

  4. Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα βρασμένα όσπρια, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ραντίζω με την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά. Στολίζω με τα φιλετάκια μανταρινιού και ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φακές, ροβίτσα, σαλατα, μπελούγκα, μανταρίνι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Wow, this amazing!