προορισμός…γεύση!

Κουνουπίδι πικάντικο με πετιμέζι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 10 mins Δυσκολία: Advanced Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνω το κουνουπίδι ολόκληρο και το βράζω για 10-15 λεπτά. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια γάστρα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα επάνω στο κουνουπίδι. Πασπαλίζω με την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το εστραγκόν και θαλασσινό αλάτι. Σκορπίζω τις πιπερίτσες και την ρίγανη, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  3. Βγάζω την γάστρα από το φούρνο, αφαιρώ το καπάκι σκορπίζω επάνω στο κουνουπίδι τους κύβους βουτύρου. Επαναφέρω στο φούρνο (χωρίς καπάκι) και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Keywords: kounoupidi, pikantiko, petimezi, κουνουπίδι, πικάντικο, πετιμέζι,κουνουπιδι πικαντικο με πετιμεζι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Yummy