προορισμός…γεύση!

Δείτε το κουνουπίδι αλλιώς… Πικάντικο αλλά και γλυκό αφού το πετιμέζι, «ρίχνει» την κάψα από τις πιπερίτσες τσίλι. Το πόσες θα βάλετε, είναι απλά θέμα γούστου και αντοχών!

pinit
0 Add to Favorites

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Δυσκολία: Advanced Prep Time 30 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει

  2. Ρίχνω το κουνουπίδι ολόκληρο και το βράζω για 10-15 λεπτά

  3. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρω σε μια γάστρα

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  5. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι και την μουστάρδα και ανακατεύω καλά

  6. Αδειάζω το μείγμα επάνω στο κουνουπίδι

  7. Πασπαλίζω με την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το εστραγκόν και θαλασσινό αλάτι

  8. Σκορπίζω τις πιπερίτσες και την ρίγανη, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά

  9. Βγάζω την γάστρα από το φούρνο.

  10. Αφαιρώ το καπάκι σκορπίζω επάνω στο κουνουπίδι τους κύβους βουτύρου.

  11. Επαναφέρω στο φούρνο (χωρίς καπάκι) και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.

Keywords: kounoupidi, pikantiko, petimezi, κουνουπίδι, πικάντικο, πετιμέζι
author-sign

Δείτε επίσης...