προορισμός…γεύση!

\n

\n

Elegant συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε ένα τετ-α-τετ δείπνο με τον σύντροφό σας.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 31 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Elegant συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε ένα τετ-α-τετ δείπνο με τον σύντροφό σας.

Υλικά

Για τις κρέπες

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις κρέπες:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το γάλα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύω συνέχεια. Τέλος, ρίχνω σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο, και αλατοπίπερο, χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο χυλό. Ζεσταίνω καλά σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία. Ρίχνω στο ζεστό τηγάνι μια δόση χυλού, όση χωράει σε μια κουτάλα της σούπας και τον απλώνω σε όλο τον πυθμένα, κινώντας κυκλικά το τηγάνι. Ψήνω για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά του χυλού και να στερεοποιηθεί. Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζω την κρέπα και την ψήνω για άλλο 1 λεπτό από την άλλη πλευρά. Τη βάζω σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό και βάζω τις κρέπες τη μία πάνω στην άλλη.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει και να γίνει σαν ρευστό γιαούρτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το τυρί κρέμα με το γιαούρτι. Προσθέτω αλατοπίπερο, τα αγγουράκια και τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Βάζω 2 κρέπες μαζί στη βάση και καλύπτω με αρκετή κρέμα. Σκορπίζω αρκετά αυγά σολομού και συνεχίζω να φτιάχνω στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο άνηιθο και σερβίρω αμέσως.

    blank
  2. Αν δεν θέλετε να το σερβίρετε αμέσως, θα φτιάξετε όλη την τούρτα χωρίς την τελευταία δόση κρέμας. Θα καλύψετε με μεμβράνη και θα την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Λίγο πριν το σερβίρισμα θα αποτελειώσετε την τούρτα με την κρέμα που θα έχει απομείνει, τα αυγά σολομού και τον άνηθο.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τούρτα κρέπας κρέμα άνηθου αυγά σολομού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση