προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 mins Rest Time 8 hrs Total Time 8 hrs 10 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και ρίχνω πασπαλιστά την ζελατίνη. Την αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αποσύρω και αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, το γάλα με την διαλυμένη ζελατίνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
    Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολάκια, στο ένα ρίχνω την κέτσαπ και στο άλλο τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το ένα μείγμα σε μια τερίν στρωμένη με μεμβράνη. Στρώνω τον καπνιστό σολομό και καλύπτω με το δεύτερο μείγμα. Σκεπάζω καλά με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 8 ώρες.

  4. Αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα και στολίζω με κόκκους κόκκινο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Keywords: σολομός, τερίνα, μαγιονέζα, καπνιστός σολομός, κέτσαπ, τυρί κρέμα,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *