Μπουτάκια κοτόπουλου με δύο μουστάρδες
Υλικά
Για το κοτόπουλο
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
-
Σε ένα μπολάκι ρίχνω τον ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τις μουστάρδες, το βούτυρο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Φορώντας γάντια, ανακατεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Τραβάω απαλά το δέρμα από τα μπουτάκια για να δημιουργήσω μια «τσέπη» και γεμίζω με αρκετό από το μείγμα της μουστάρδας. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα μπουτάκια σε μονή στρώση, σε μια γάστρα.
Για τη σάλτσα και το ψήσιμο
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτω το πετιμέζι, τους χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι) και τη μουστάρδα και ανακατεύω καλά.
-
Μεταφέρω τη σάλτσα στη γάστρα, τοποθετώ τα κλαδάκια δεντρολίβανο, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 50-60 λεπτά.
Σερβίρω με τηγανητά καρότα στικς.