προορισμός…γεύση!

Μπουτάκια κοτόπουλου με δύο μουστάρδες

Μπουτάκια κοτόπουλου με δύο μουστάρδες

1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για το κοτόπουλο

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το κοτόπουλο

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνω τον ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τις μουστάρδες, το βούτυρο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Φορώντας γάντια, ανακατεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Τραβάω απαλά το δέρμα από τα μπουτάκια για να δημιουργήσω μια «τσέπη» και γεμίζω με αρκετό από το μείγμα της μουστάρδας. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα μπουτάκια σε μονή στρώση, σε μια γάστρα.

Για τη σάλτσα και το ψήσιμο

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Προσθέτω το πετιμέζι, τους χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι) και τη μουστάρδα και ανακατεύω καλά.

  3. Μεταφέρω τη σάλτσα στη γάστρα, τοποθετώ τα κλαδάκια δεντρολίβανο, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 50-60 λεπτά.
    Σερβίρω με τηγανητά καρότα στικς.

Keywords: κοτόπουλο, μπουτάκια κοτόπουλου, μουστάρδα, πετιμέζι, κρεμμύδι,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *