προορισμός…γεύση!

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας

Αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 90 mins Total Time 1 hr 50 mins Servings: 6

Υλικά

Για το πέστο ρόκας

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Βάζω όλα τα υλικά, στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Αρνάκι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνω σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνω και απλώνω σε όλη την επιφάνειά της αρκετό πέστο ρόκας. Τυλίγω προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένω με σπάγκο σφικτά, σε αρκετά σημεία. Αλατοπιπερώνω το ρολό.

  2. Απλώνω 1 μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί & αλουμινόχαρτο Sanitas 2 σε 1 και τοποθετώ τη σπάλα στο κέντρο. Κλείνω καλά το πακέτο και μεταφέρω σε μακρόστενη φόρμα. Ψήνω για 1½ ώρα.

  3. Μεταφέρω το ρολό σε μια πιατέλα και σουρώνω τα ζουμάκια που έχουν συγκεντρωθεί στη φόρμα, σε ένα μπολ. Προσθέτω 3 κουταλιές από το πέστο ρόκας που έχει περισσέψει και ανακατεύω καλά. Κόβω το ρολό σε χοντρές φέτες και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω με πατάτες σκορδάτες.

Keywords: αρνίσια σπάλα γεμιστή με πέστο ρόκας

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Tastes great!