προορισμός…γεύση!

||
\n
\n

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.

κουλούρα pinit
1 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

μπριος κουλούρα γεμιστή με κρέμα και κεράσια

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Σε ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα, ανακατεύω την μαγιά μέχρι να λιώσει και την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Αδειάζω την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

    blank

Για την κουλούρα:

  1. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30x40 εκ (βλ. σχ. επάνω). Αφρατεύω λίγο την κρέμα με το σύρμα και την απλώνω επάνω στο φύλλο καλύπτοντας μόνο τα 2/3 της επιφάνειας. Σκορπίζω τα κεράσια επάνω στην κρέμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω σε λωρίδες το κομμάτι της ζύμης που δεν έχω καλύψει με κρέμα. Ξεκινάω να τυλίγω τη ζύμη σε ρολό (από την πλευρά της κρέμας) και τελειώνω στην μεριά με τις κομμένες λωρίδες. Γυρίζω το ρολό δίνοντας κυκλικό σχήμα και μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω για 45 λεπτά να φουσκώσει.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Αλείφω την κουλούρα με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μπριος κουλούρα γεμιστή κρέμα κεράσια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση