προορισμός…γεύση!

Τερίνα κοτόπουλο με πιπεριές

Τερίνα κοτόπουλο με πιπεριές

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6

Υλικά

Μείγμα Α

Μείγμα Β

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια κλασική τερίνα, στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνω στην άκρη.

Μείγμα Α

  1. Κόβω τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

Μείγμα Β

  1. Κόβω τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το κύμινο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζω τη μισή ποσότητα από το πρώτο μείγμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και βάζω τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα. Επαναλαμβάνω άλλες δύο στρώσεις με τα μείγματα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με το χαρτί που εξέχει από τη φόρμα. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά.

  2. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τερίνα να κρυώσει , κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.

Keywords: τερίνα, κοτόπουλο, στήθος κοτόπουλο, μπούτι, κρέμα γάλακτος, πιπεριές,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *