προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεπλένω καλά τις φακές μέσα σε ένα σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις στραγγίζω, τις βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα και τις καλύπτω πολύ καλά με κρύο νερό.
    Καρφώνω τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το βάζω στην κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης.
    Σιγοβράζω τις φακές για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Τα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζω καλά τις φακές, πετάω το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και το φύλλο δάφνης και τις ξεπλένω με κρύο νερό. Τις στραγγίζω καλά και τις μεταφέρω σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

  2. Προσθέτω τα τριμμένα καρότα, το σέλερι με τα φύλλα του, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κυβάκια φέτας και το δυόσμο (ή το μαϊντανό). Νοστιμίζω με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά.

Βινεγκρέτ

  1. Σε ένα μπολάκι χτυπάω καλά όλα τα υλικά της βινεγκρέτ με ένα πιρούνι.
    Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: σαλάτα με φακές,φέτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση