προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω τα θράψαλα από την εξωτερική μεμβράνη τους και τα πλένω καλά. Βάζω τα θράψαλα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζω με τη σόδα και ανακατεύω καλά. Αφήνω τα θράψαλα για 30 λεπτά.

  2. Πλένω καλά τα καλαμάρια με τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τα σώματα σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνω ολόκληρα τα πλοκάμια τους.

  3. Βάζω τα καλαμάρια σε μια κατσαρόλα, προσθέτω 1 ποτήρι νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σουρώνω τα θράψαλα και τα αφήνω στην άκρη.

  4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει προσθέτω τα θράψαλα. Ραντίζω με το κρασί και βράζω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω τα μαγειρευτούν για 20 λεπτά.

  5. Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια τσιμπίδα μεταφέρω τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα θράψαλα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  6. Σερβίρω αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σκορπίζω από 1 κουταλιά αυγά σολομού σε κάθε πιάτο.

Keywords: σπαγγέτι με θράψαλα,αυγά σολομού

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση