προορισμός…γεύση!

Ζωμός κότας
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Ζωμός κότας

Prep Time 15 λεπ Cook Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 15 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε µια κατσαρόλα βάζω το νερό και τις φτερούγες (ή τα κόκαλα) και ανάβω το μάτι της κουζίνας. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαµηλώνω τη φωτιά και ξεκινάω το ξάφρισµα. Ξαφρίζω για περίπου ½ ώρα, µε κουτάλι (όχι με τρυπητή κουτάλα).

  2. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω σε χαµηλή φωτιά για 4 ώρες. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος εξατµιστεί πολύ νερό, πρέπει να συμπληρώνω τόσο ώστε οι φτερούγες να είναι πάντα καλυμμένες.

  3. Τον σουρώνω. Τον χρησιμοποιώ αμέσως στη συνταγή μου ή τον φυλάω στην κατάψυξη, για αρκετούς μήνες, μοιρασμένο σε νάιλον σακουλάκια, καλά δεμένα ή σε πλαστικά ταπεράκια ή τον μοιράζω σε παγοθήκες.

Note

* Τις φτερούγες κότας θα τις βρείτε συσκευασμένες σε δισκάκια στα ψυγεία των µεγάλων σούπερ µάρκετ ή θα τις αγοράσετε με το κιλό από κρεοπωλείο – είναι γνωστές και ως «πλατάρια».

 Για την «καρκάσα», δηλαδή τα κόκαλα από 1 ολόκληρο κοτόπουλο, θα πρέπει πρώτα να βράσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και να ξεχωρίσετε το ψαχνό του για άλλη συνταγή, όπως για σαλάτες, πίτες ή σάντουιτς.

Keywords: ζωμος κοτας

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση